Traumaverwerking

Traumatische gebeurtenissen kunnen een grote impact hebben op ons welzijn en functioneren. Ze kunnen leiden tot lichamelijke en emotionele klachten, zoals angst, gespannenheid, slaapproblemen en vermijdingsgedrag. Haptonomie is een effectieve methode voor traumaverwerking en zo de veerkracht van individuen te vergroten.

Bij Haptonoom Utrecht begrijp ik dat trauma niet alleen psychologisch, maar ook fysiek wordt opgeslagen in het lichaam. Door middel van aanraking, gesprekken en oefeningen help ik jou om weer in contact te komen met je lichaam en emoties. Dit vormt de basis om traumatische ervaringen te herkennen, erkennen en verwerken.

Trauma’s kunnen diepe sporen nalaten in ons lichaam en kunnen leiden tot allerlei fysieke en emotionele klachten. Haptonomie kan een belangrijke rol spelen bij traumaverwerking therapie door middel van de volgende componenten:

Versterken van lichaamsbewustzijn

In traumasituaties raken we vaak ‘vervlogen’ of verbonden met onze gedachtes in plaats van met ons lichaam. Haptonomie helpt je om weer contact te maken met je lichaam en de signalen die het afgeeft. Dit lichaamsbewustzijn is essentieel bij het verwerken van trauma’s.

Aanraking als helende methode

Aanraking is een krachtige manier om het lichaamsbewustzijn te vergroten en emoties te ontladen. Ik gebruik verschillende aanrakingstechnieken om spanningen los te laten, blokkades op te heffen en emotionele pijn te verzachten.

Emotionele ondersteuning

Tijdens de sessies is er ruimte voor het uiten van emoties zonder oordeel. De therapeut biedt een veilige omgeving waarin je je verhaal kunt doen en je gevoelens kunt delen. Het erkennen en doorleven van deze emoties speelt een belangrijke rol bij traumaverwerking.

Neem contact met mij op

Bel mij of vul het contactformulier in als je vragen hebt over hoe ik als Haptonoom Utrecht jou kan helpen bij het verwerken van trauma’s. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag.