Wat is haptonomie

Haptonomie is gebaseerd op de principes van de haptonomische cirkel: voelen, willen, denken en handelen. Deze principes vormen de basis van de haptonomische benadering en worden ingezet om verstoorde patronen in jezelf op te sporen en te herstellen.

Hierdoor ontstaat er een gezonde balans tussen lichaam en geest, wat leidt tot een betere zelfkennis, zelfvertrouwen en het vermogen om op een harmonieuze manier contact te maken met anderen.

Wat is haptonomie?

Vanuit een holistische haptonomie visie richt ik mij op therapeutische behandelingen voor mensen met emotionele of psychische klachten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan angststoornissen, stress, depressie of trauma’s. Haptonomen zijn professionals die zijn opgeleid om cli├źnten te begeleiden in het herstel van hun emotionele evenwicht.

Wat kan haptonomie voor jou betekenen?

Het herstellen van het vermogen om te voelen en opnieuw contact te maken met jezelf en je omgeving is de essentie van haptonomie. Aanraken is namelijk de meest pure en directe vorm van contact. Wanneer een persoon echt wordt aangeraakt, komt hij tot zichzelf en opent hij zich naar anderen toe. Door weer te voelen, dragen we bij aan een zinvolle samenleving. Haptonomie kan op deze manier bijdragen aan ondere andere:

  • Bewustwording: Ontdek welke emoties, gedachten en patronen invloed hebben op jouw dagelijks leven.
  • Contact leren maken: Leer hoe je op een gezonde en betekenisvolle manier contact kunt maken met jezelf en anderen.
  • Stress verminderen: Krijg inzicht in stressfactoren en leer vaardigheden om hier effectief mee om te gaan.
  • Angsten overwinnen: Overwin je angstgevoelens door middel van gerichte oefeningen en steunende begeleiding.
  • Zelfacceptatie vergroten: Leer jezelf te accepteren zoals je bent, met al jouw unieke eigenschappen en kwaliteiten.
  • Relaties verbeteren: Versterk de verbinding met anderen, op zowel persoonlijk als professioneel vlak.
  • Trauma verwerken: Leer emoties te herkennen, erkennen en op een gezonde manier te verwerken.

Zie mijn klachten overzicht voor een gedetailleerder overzicht van de verschillende klachten die ik behandel bij Haptonoom Utrecht.

Neem contact met mij op

Heb je nog vragen over hoe ik je verder kan helpen? Ben je ge├»nteresseerd in haptonomie en denk je dat wij de juiste match kunnen zijn? Neem dan nu vrijblijvend contact met mij op via het contactformulier. Het maakt niet uit wat je klacht is, ik probeer je zo goed mogelijk te helpen.